HØST #denfølelsen

Det er noe helt spesielt med høsten! Jeg vet ikke helt hva det er, men behovet mitt for å være ute blir ekstra stort om høsten. Fra den aller første august morningen hvor du kjenner den aller første lille tendensen av klarere luft, til den siste dagen før snøen faller første gang.

IMG_5060

Fargene gjør noe med oss. Naturen er i endring. Forandringen gjør noe med oss. Lufta er skarpere. Det gjør noe med oss. HØSTEN gjør noe med oss. Jeg føler at tankene mine er klarere på en måte og at fokuset strammer seg til mot nye muligheter og utfordringer. En gang var det en dame som leste auraen min, hun tegnet og tegnet. GRØNT! Trodde jeg på at hun virkelig kunne «se» min aura? Det betyr ingenting, for det fikk meg til å tenke: «Hvorfor bruker du ikke naturen mer»? JA! Hvorfor gjør jeg ikke det? Stadig tenker jeg tilbake på det damen sa den gangen for mange år siden. Tror jeg har tegningen her et sted også hvis jeg leter litt. Og jeg er virkelig veldig glad i naturen og det å være ute i VÆR. Jeg elsker når det regner, når det blåser og når solen skinner varmt. Men spesielt glad er jeg i regnet.

Jeg elsker å bo midt i by´n selvom jeg er et natur-menneske. Og nettop derfor elsker jeg at nærmiljøet mitt er fullt av natur som jeg kan bruke når jeg trenger det. Her finnes hav, granskog, bøkeskog, vann og fjell. Rett utenfor stuedøren min. Her kan jeg løpe (!) rundt å kjenne at tankene løsner og blir oppdatert. De legger seg i boksen som passer akkurat for seg. Der arkiveres de til senere bruk. Erfaring og visdom. Naturen er for meg, et vindpust som visker ut alle vonde tanker og følelser. Men også den aller største glede. GLEDE over løvet som skifter fra grønt til rødt. GLEDE over solstrålen som treffer ansiktet på den andre siden av åsen. GLEDE over rådyret som skvetter til side når jeg kommer løpende. GLEDE over beveren som bygger hus i vannkanten. GLEDE over fuglene som kvitrer og sier «Takk for i år, ses til våren.»

Jeg setter stor pris på stedene i mitt nærmiljø. Stedene som kan få tanker på rett kjøl. Stedene som gir ro. Stedene som gir meg energi. ALENE med NATUREN er en maktfull følelse. En ydmyk følelse av å være til. Og å være en del av noe større. STILLHETEN og ROEN er magisk. For meg.

God høstkveld!

Elise

IMG_5051 IMG_5059 IMG_5061 IMG_5064 IMG_5066 IMG_5067 IMG_5068

Kommenter gjerne...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s