Dager til ettertanke…

Uansett hvordan du har det, så er det jul. Uansett hvordan du tar det, så er det jul. Det er jul. Det er romjul. Det er dager til ettertanke…

Jeg hadde en lengsel idag. Jeg måtte ut å gå. Solen skinte, det var frost og blå himmel. Lengselen etter frihet, lengselen etter ro. Jeg tok med meg kamera mitt og gikk ut. Trangen til luft trekker meg mot sjøen og mitt kjære Larvik.

Julen for oss som er medlem i forening «nyfamilier» er litt annerledes. Vi blir litt annerledes. På godt og vondt. Vi lærer oss å leve uten alle de «tingene» samfunnet mener vi må ha for at det skal være jul. Det finnes mange slags juler. Det finnes mange slags mennesker. Noen ganger er jul, ribbe.. Noen ganger er jul, pinnekjøtt..Noen ganger er den til og med, lutefisk..! Noen ganger er jul, hjemme.. Noen ganger er jul, borte… Noen ganger er jul, med barna.. Andre ganger ikke. Noen ganger får vi se Askepott, noen ganger ikke. Men det fineste med jul, er at den alltid kommer. Så uansett hvordan du tar det, eller hvordan du har det.. Så blir det jul.

Man blir fleksibel og raus. Av å være medlem i foreningen «nyfamilier». Man blir takknemlig for at det i det hele tatt ble jul. Om den er grønn, eller rosa. Om den har snø eller ikke. Om treet pyntes lille julaften eller julaften. Om det er julestrømpe eller ikke. Om det er barn i huset eller ikke. Om vi går i kirken eller ikke. Vi blir innhentet i julen. Alt det vi tenkte før jul, blir sterkere. Budskapet blir tydeligere. Hva fokuserer DU på? Er det tanker som vi «burde» vært der, vi «burde» gjort det, vi «burde» laget det, vi «burde» en hel masse ditt og datt. Er det det som er viktig?.. Hva hvis julen ikke hadde kommet?.. Hva hadde vi gjort da?.. Skulle vi vært hyggelige med hverandre selvom?.. Skulle vi bedt hverandre på middag selvom?.. Hadde vi DA hatt tid til det!!?…

Barn som vokser opp som medlem i foreningen «nyfamilier» kan ha en større forutsetning for å bli rausere mennesker. For dem så er det et vanlig liv å leve uten noen de er glad i. Ikke bare på jul. Det gjør de hele året. De vil vokse opp med å vite at det finnes mange slags juler. Og at alle er like fine. Det er menneskene som betyr noe, ikke hvilken farge det er på juleduken eller hvilken mat som står på bordet. Ei heller ikke hvilken pakke som var størst.

Dette er mine tanker her jeg rusler en tur i byen som jeg bor i. Byen jeg er blitt så glad i. Ja, det er utfordringer i disse juletider. Men jeg velger å være takknemlig for at julen kom i år også. Og at jeg er medlem av foreningen «nyfamilier» på godt og vondt.

Kos deg der du er – Elise

IMG_6518 IMG_6517 IMG_6510 IMG_6506 IMG_6475 IMG_6478 IMG_6491 IMG_6501

Kommenter gjerne...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s